A Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin legújabb adásában egy fejedelmi kettős alkot összeillő párost. Frank Sándor és Kádár-Németh Matild a Kék Csillag Étterem konyháján Stroganoff bélszínt készít, és ehhez az elegáns ételkülönlegességhez méltó bort kínálunk, hisz Pelle László borismereti sorozatában a Merlot lesz a főszereplő.

A Stroganoff-bélszín eredete I. Péter cár idejére datálható. Oroszországban népszerű étel volt a hagymán párolt marhahús. A gazdag nemesi udvaroknál dolgozó francia séfek az ételt bélszínből, tejszín hozzáadásával, erdei gombával készítették. Stroganoff gróf szakácsa pikánsabbá és könnyebbé akarta tenni az ételt, de úgy, hogy az ne térjen el az orosz ízlésvilágtól. Ezért sózott uborkát tett az ételbe, aminek igen nagy volt a sikere. Mint ahogy Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok Stroganoff bélszíne is vélhetőleg sikert fog aratni nézőink körében.

Világ és hungarikum szőlőfajtákat bemutató sorozatunk mai részében Pelle László borszakértő egy híres bordeaux-i fajtát, a Merlot-t fogja bemutatni. Elöljáróban csak annyit, hogy a Merlot-t fájdalommentes Cabernetnek is szokták nevezni. Ezt a talányos jellemzést a profi borkedvelők pontosan értik, de az előadás végére mindenki számára világossá válik a Merlot Cabernet Sauvignon-hoz való viszonya.
torzsasztal.com

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…