Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του καιρού μας, ο μεξικανός Κάρλος Φουέντες.
Εξαιρετικά δημοφιλής και στη χώρα μας ο Φουέντες κατορθώνει να γίνεται παγκόσμιος, παρότι εμπνέεται από τη μεξικάνικη ιστορία και την ινδιάνικη και ισπανική κληρονομιά του τόπου του. Παρότι τα βιβλία του δεν είναι απλοϊκά, η απήχησή του στο ευρύ κοινό είναι εντυπωσιακή.
Ο Κ. Φουέντες υποδέχεται τη Μικέλα Χαρτουλάρη και τον Ανταίο Χρυσοστομίδη στο σπίτι του - μια μοντέρνα μονοκατοικία στις παρυφές της μεξικανικής πρωτεύουσας - και μιλά για τα σχολικά του χρόνια στην Ουάσιγκτον, για τη διαμόρφωσή του ως συγγραφέα, για την πολιτική στη σύγχρονη Λατινική Αμερική, για τον μιγαδικό πολιτισμό της χώρας του, για τους επαναστάτες και τους γκεριλέρος, για την διπλωματική καριέρα που εγκατέλειψε και για τα παιδιά που έχασε… O φακός τον ακολουθεί καθώς μας ξεναγεί στην πόλη του, και μας μυεί στα μυστικά των περίφημων τοιχογραφιών του Ριβέρα και του Σικέιρος που ύμνησαν την μεξικανική επανάσταση με τον Ζαπάτα και τον Πάντσο Βίγια. «Ως συγγραφέας, δεν κολλάω ποτέ στην ιστορική αλήθεια. Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι η ιστορία καθαυτή, αλλά η συνάντηση του κοινωνικού γεγονότος με το ατομικό», λέει.
Στα ογδόντα του χρόνια, ο Κάρλος Φουέντες ήταν διεθνώς αναγνωρισμένος ως ο μεγαλύτερος Μεξικανός πεζογράφος. Από τα γνωστότερα έργα του, ο «Θάνατος του Αρτέμιο Κρους» (1962), ο «Γερο-Γκρίνγκο» (1985) ή τα «Χρόνια με τη Λάουρα Δίαζ» (1999). Μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά το πλέον πρόσφατο βιβλίο του, η σπονδυλωτή σάτιρα «Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες» (Καστανιώτης) ενώ αναμένεται και το κορυφαίο του έργο, η περίφημη «Terra Nostra» του 1975 (Άγρα) για την Ισπανική κυριαρχία στο Μεξικό.

Σκηνοθεσία: Απόστολος Καρακάσης
Παραγωγή:Ελληνική
Παραγωγή: SMART AE
Παρουσιαστής: Μικέλα Χαρτουλάρη, Ανταίος Χρυσοστομίδης

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…