In het kader van de Toekomstverkenning Kunst en Techniek organiseert Stichting Toekomstbeeld der Techniek twee startbijeenkomsten in Amsterdam (NIMk, Keizersgracht 264).

Op 26 april stond de vraag centraal welke rol techniek speelt in kunst(re)presentatie. Sprekers waren Annet Dekker, Geert Van der Snickt en Ysbrand Hummelen.

Over Annet Dekker

Annet Dekker is een onafhankelijk tentoonstellingsmaker en onderzoeker. Haar interesse gaat uit naar de invloed van nieuwe media, wetenschap en populaire cultuur op kunst en vice versa. Momenteel werkt ze als webcurator voor SKOR (Stichting Kunst en Openbaar Domein), extern‐secretaris Archieven bij de Raad van Cultuur, gastdocent thema project Archive & Memory bij Piet Zwart Instituut in Rotterdam, en als onderzoeker op Born‐Digital Art in Nederland voor SBMK, Virtueel Platform, NIMk en DEN. Samen met Annette Wolfsberger startte ze in 2009 aaaan.net. Op het moment organiseren ze het Artist in Residence‐programma bij Nederlands Instituut voor Mediakunst in Amsterdam en produceerden ze Funware, een internationale reizende tentoonstelling in 2010 en 2011 over fun en software (samengesteld door Olga Goriunova). Sinds 2008 schrijft zij haar PhD onderzoek: Archeology of the Future. Strategies for Documenting Net Art, Cultural Studies, Goldsmiths University, Londen, onder leiding van Matthew Fuller. aaaan.net

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…