Vrijdag 25 mei zal MC's Tori voor het eerst in de geschiedenis 'on tour' gaan... en wel naar een super locatie als de Stadsschouwburg Amsterdam - ssba.nl

De line-up is ook niet mis: Met o.a. Jeffrey Spalburg (host), Pete Philly, Jetty Mathurin, Lemn Sissay, ZO! Gospel Choir o.l.v. Berget Lewis en featuring Shirma Rouse, Pien Feith, Mar, Alida Dors, Ronald Snijders, Hans Dagelet, Sabrina Starke, Liesbeth Peroti, Aisa Winter, DJ A Hunter en DJ Mad10, Gery Mendes, Karsu Dönmez, Dionne Verwey, Alvin Lewis en Joya Mooi.

Een Tori is een informele theatrale jamsessie/happening rond een centrale gast, de 'Toriman' of verhalenverteller.

MC geeft maandelijks in haar eigen MC Theater (op het Westergasfabrieksterrein te Amsterdam) een nieuwe eigentijdse invulling aan dit concept elke eerste zondag van de maand.

MC brengt dit concept naar de Stadsschouwburg Amsterdam, een Tori XL.
XL omdat het een bijzondere editie wordt. Om te beginnen omdat de Toriman zelf - Nina Simone - niet aanwezig kan zijn. Zij werd wereldberoemd als zangeres, maar zag zichzelf in de eerste plaats als griot... het West-Afrikaanse woord voor Toriman. Haar verhalen leven voort en zijn een bron van inspiratie voor veel artiesten en performers.

Verschillende theatrale en muzikale gasten uit binnen- en buitenland reflecteren op het fenomeen Nina Simone en waar zij voor stond: de vrijheid om te zijn wie je bent.

mconline.nl / ssba.nl

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…