Collectief TOT presenteert het boek ‘24,95’

- Vier fotografes onderzoeken de veranderende fotografiewereld -

Vier jonge fotografes hebben een niet te stillen honger. Honger naar inspiratie en succes in hun vak. In het boek '24,95' onderzoeken zij hun toekomst in de creatieve industrie. In welke mate moeten zij zich conformeren aan de eisen van de commercie?

De fotografes kregen de afgelopen jaren te maken met verschillende onzekerheden: kunnen wij ons geld nog wel verdienen met kunst en creativiteit? Zijn er nieuwe wegen om in te slaan, bestaan er alternatieven? Door deze vragen uit te werken in verschillende uitingen, de ene keer ludiek, de andere keer wat serieuzer, proberen zij op een speelse manier de huidige veranderingen in de fotografie in kaart te brengen.
De vier fotografes van TOT weten voortdurend op eigenzinnige wijze commercie en fotografie aan elkaar te koppelen. De verschillende korte onderzoeken die ze verricht hebben, zijn nu gebundeld in het handgemaakte boek '24,95', uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 100 stuks. Met teksten van fotorecensent Johan de Vos (de Standaard en de Volkskrant) en schrijver Marten Mantel (Eindredacteur Vice Magazine).
Het boek wordt gepresenteerd 19 Juli van 17.30-21.00 in &Foam in Amsterdam.
Iris Box, Hillie de Rooij, Sanne Maloe Slecht en Mercé Wouthuysen vormen het initiatief TOT. Sinds 2010 werkt ieder als zelfstandige fotograaf. Zij bundelen hun krachten, visies en ervaringen. Daarmee treden zij eens per half jaar op diverse manieren naar buiten.

Meer informatie: tot-tot.nl

“Probeer samen met hun onrustig te zijn” - Johan de Vos
“By far the best and useful publication I have seen this year” – Lars Boering

Specificaties:

Titel: 24,95
Concept: Iris Box, Hillie de Rooij, Sanne Maloe Slecht en Merce Wouthuysen.
Auteurs: Marten Mantel en Johan de Vos
Grafisch ontwerp : ohyescoolgreat
Uitgegeven: in eigen beheer
Formaat: 31,5 x 25 cm
 

Oplage: 100 (limited edition)

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…