This video of the city Kampen is a combination of paintings and video images made by Ben. Ferrie made the soundtrack. I used the idea of an earlier video of mine 'Aquarel'. vimeo.com/18000543. I captured the video images on the same spot as the paintings I made. I used the paintings as an overlay. Hope you enjoy the images of my beautiful city Kampen. You see the windmill 'd'olde Zwarver' and the church 'de Bovenkerk' in this video.

The video is also on:
dailym.net/2012/06/mijn-palet-van-kampen-my-palette-kampen-ben-vimeo/

The next information is in dutch:

een film van Ben met muziek van ferrie = differentieel

De korte film Kampen is een persoonlijk visie van Ben op de plaats waar hij woont. Een mix van verschillende technieken waaronder de aquarellen die, net als het camerawerk van de hand van Ben zijn.
Met deze film brengt hij een ode aan de stad waar hij met zoveel plezier woont.

de film
Ben gebruikte voor zijn film bestaande en nieuwe opnamen die hij bewerkte in de timelapse techniek. in de lagen die hij gebruikte om de speciale effecten te bereiken maakte hij vele maskers die delen van de film afschermt. Het bijzondere is dat Ben drie videotechnieken hanteert; aquarel, timelapse en splitscreen. Voor deze film zijn nieuw opnamen gemaakt.

de soundtrack
De muziek voor deze film is door ferrie gemaakt op basis van een eerdere bewerking van Metamorphosis 4 een variatie op de compositie van Philip Glass in een MIDI sequence door Bertrand Robion. Het stuk is opnieuw bewerkt voor deze film in tempo, sequentie en lengte. Het oorspronkelijk stuk is 5:49 minuten.

de samenwerking
Het is januari van het jaar 2011 dat Ben en ferrie elkaar tegen komen op vimeo, een website gespecialiseerd in het weergeven van hoge kwaliteit video. Het gesprek begon bij de film van Ben 'Morning has broken' maar de eerste echte samenwerking begon pas bij de film 'Winter '62-'63' waar ferrie de muziek voor maakte. Die samenwerking vereiste enkele maanden van uitwisseling van ideeën. Bedenk dat Ben en ferrie elkaar niet kenden.
De samenwerking leverde inmiddels vier mooie en gewaardeerd film op die op vimeo te bekijken zijn.

2012 Creative Commons BY-NC-SA 3.0 NL

ferrie = differentieel dailym.net

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…