Reflections about the pass of time and old age. Filmed with sony nex vg20 edited in final cut pro x.

Els següents versos escrits per mi mateix també formen part del vídeo, de fet, les converses mantingudes durant tot el temps de la filmació amb els avis protagonistes els han inspirat. També, però en una menor proporció, els versos han inspirat algunes de les imatges.

Un banc a la vora, una història, un racó,
unes mans treballades, un somriure orgullós.

Una onada que torna, un sospir, tremolor,
una arrel esgotada que no xucla quan plou.

Un passeig al capvespre, una branca, un voltor,
una foto ratllada d'un marit que s'ha mort.

Una llum que s'apaga, una espera, un tresor,
una esquela al diari, un neguit que em fa por.

Un camí de terra, un barret i un bastó,
la pell arrugada i cremada pel sol.

Un rellotge de sorra, una creu, un sermó,
una barca s'allunya, una posta de sol.

Un temps que s'acaba, herba seca, tardor,
esperança de viure més enllà d'un record.

La vicenta té 100 anys i l'any passat es va trencar el fèmur, des d'aleshores han d'ajudar-la per vestir-se. Li agrada molt caminar per la terrassa de casa i encara ajuda a plegar la roba a la seva filla. No té cap pressa per morir-se.
El Pepet té 100 anys i encara treballa els matins al petit taller que porta el seu fill, només té una dent que diu que li fa molta feina.
La Brígida té 91 anys i mena un ramat de vaques cada dia i fa feines a l'hort.
L'Agustí té 83 anys i sempre està treballant a la seva granja, quan no es cuida dels cavalls, dalla l'herba dels camins o rega la gespa de casa la seva filla.
Aquests només son algunes de les històries personals que s'amaguen darrera de les imatges.

Amb aquest vídeo es vol retre un petit homenatge a la gent gran, hi surten avis i àvies d'edats compresess entre els 79 i els 100 anys, alguns d'ells amb una energia vital encara encomiable.
Hi vull mostrar la meva visió sobre el que significa la vellesa, una visió molt personal però que considero molt generalitzada en la gent gran. Tot el temps que he estat grabant els avis m'ha servit per apendre moltes coses sobre ells i sobre els seus pensaments. Agraeixo a tots ells la seva col·laboració i predisposició absoluta.
També agraeixo als treballadors i treballadores de la residència d'avis Salarich-Calderer de Bagà, i en especial a la Vero G. i a la Isa que desde que els hi vaig exposar la idea em van donar totes les facilitats i el suport necessari per fer la meva feina.
Vull expressar també el meu agraïment a l'Esteve Puig per la infografia, a Juan Diego Peral per la seva col·laboració en el muntatge, i en especial també a "Older" compositor d'una banda sonora espectacular. Aquesta primera col·laboració entre tots espero que sigui només l'inici.

Moltes gràcies a tots, Guillem.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…