Na de ontdekking van een grote hoeveelheid hout, die zijn grootvader destijds had verzameld met het idee een houthandel op te starten, besloot Dries Warlop om dit vergeten hout een tweede leven te geven. Daar enige kennis van houtbewerking hem echter ontbrak, was hij genoodzaakt om zelf op zoek te gaan naar mogelijkheden om het ruwe hout vorm te geven. Na enkele maanden en veel experimenteren vormde het vergeten hout van zijn grootvader de basis voor allerlei meubelen, die voornamelijk voor eigen gebruik ontworpen waren.

Hoe meer meubels hij ontwierp, hoe beter Dries realiseerde hoe groot zijn passie voor meubelontwerp en voor de afgedankte materialen waarmee hij werkte wel niet was. Deze passie resulteerde niet alleen in een steeds groeiend aantal meubelen, maar ging eveneens verder in een continue zoektocht naar meer van deze materialen, om de honger om te ontwerpen te stillen. Zo dienen oude plankenvloeren voor het vervaardigen van een kleerkast, een grote rest leder voor het bekleden van zitbanken, grote planken voor tafels,…

Ondertussen ontwerpt Dries onder de naam Houtd (met td). Met deze naam onderlijnt hij zijn passie voor het hout, dat steeds fungeert als vertrekpunt voor zijn ontwerpen. De td-fout symboliseert de speelsheid – die hij trouwens erg serieus neemt – waarmee hij ontwerpt.

houtd.be
facebook.com/houtd
warlopdries@gmail.com

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…