Utskjelt og uthengt, beskylt for bestikkelser og spekulasjoner om en traumatisk barndom som mobbeoffer. Trakassert av Davy Wathne i beste sendetid. Fotballdommere utsettes for mye, men er det virkelig nødvendig å utsette dem for en webportal utviklet i Microsoft Visual Studio 2003 som kun fungerer i Internet Explorer?
Er du litt lei av å skrive den samme koden dag ut og dag inn? Du er produktiv og får jobben gjort med Java og diverse open source rammeverk, men du savner den deilige følelsen av læring. Det å ha det skikkelig gøy mens du lærer nye ting? Du vet, den følelsen du hadde mens du studerte? Pet projects/hobbyprosjekter er mange utvikleres løsning på dette, men det er ikke alltid så lett å finne et problem du kan bruke som utgangspunkt for å lære noe nytt. Mange ganger tenkte jeg at "kanskje jeg skal lage noe som konsumerer et REST-API", men hvor mange twitter/facebook/ mashups trenger egentlig verden? Det finnes allerede mange gode der ute, og det er kanskje ikke så rart, for dataene til alle disse sosiale mediene er så lett tilgjengelig. Men hva med alle disse irriterende webappene, du vet, disse som ikke fungerer i annet en internet exploder og som hvertfall ikke har et åpent API? Hva med dem?
Dette var utgangspunktet for _mitt_ hobbyprosjekt. Et hobbyprosjekt som har vokst til å ha over hundre unike brukere om dagen, og over 350 unike brukere i uken. Dette er historien om Dommer-FIKS:
Presentasjonen vil vise hvordan Scala, Unfiltered, JSoup, Twitter Bootstrap og Heroku ble brukt for å utvikle en ny frontend for Internet Explorer-utyske på tre-fire kvelder. Løsningen ble laget uten å ha spesielt stor kjennskap til noen av teknologiene fra før. Målet med presentasjonen er ikke å gi en deltaljert intro til hverken Scala, Unfiltered eller Bootstrap. Den vil derimot forklare hvordan de valgte teknologiene alle bidro til at en ny frontend kunne skrives på noen få dager av en som knapt nok har hørt om CSS og Javascript. Den vil vise hvordan du kan få morroa tilbake i utviklingen og vil gi en rekke dommeranekdoter underveis..

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…