Vandaag bekijken we Voila van GlobalDelight, en ik ben zeer blij dat de mensen van GlobalDelight deze aflevering van de podcast sponsoren. Blijf dus zeker kijken tot het einde, want dankzij de sponsoring van GlobalDelight kan je in de iTutor Podcast nu ook een gratis licentie van Voila winnen !

Wat is Voila ?

Vroeger werkte ik op een Windows machine, en net zoals nu moest ik af en toe ook handleidingen maken met schermafbeeldingen van software toepassingen. De toepassing die ik daarvoor gebruikte was Snagit. Sinds ik overgeschakeld ben naar het Mac platform was ik op zoek naar een tool die mij dezelfde mogelijheden heeft als SnagIt, maar dan voor de Mac. Er zijn een aantal alternatieven, maar ik heb ondertussen gekozen voor Voila van GlobalDelight. Je kan natuurlijk schermafbeeldingen maken met de standaard tools in OS X, maar Voila biedt een aantal extra mogelijkheden.

Met voila kan je niet alleen een schermafbeelding nemen van het volledige scherm, maar ook van het actieve venster, of zelfs een deel ervan ! Je kan echt alle vormen gebruiken voor een schermafbeelding, circels, rechthoeken, polygonen en zels een volledige vrije vorm. Andere mogelijkheden zijn het nemen van een afbeelding via uw iSight camera, en DOM elementen uit web paginas. Met de tool kan je ook een aantal annotaties toevoegen op de schermafbeeldingen, de schermafbeeldingen organiseren in de bibliotheek, en de resultaten delen via mail, iPhoto, Flickr, FTP en nog veel meer.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…