DEN NY BØLGE - udfordringer og perspektiver

Arkitektskolen Aarhus og Arkitektens Forlag afholdt d. 27.09.2012 et større seminar om den nye bølge i dansk arkitektur og de aktuelle udfordringer, som generationen står over for. Altsammen i forbindelse med Arkitektens Forlags udgivelse: "Den ny bølge i dansk Arkitektur" med Kjeld Vindum og Kristoffer Lindhardt Weiss som redaktører - læs mere om bogen: bit.ly/RCmAf9

Det går tilsyneladende rigtig godt for generationen af unge arkitekter, der brød igennem i 00’erne. Udenlandske kommentatorer taler om ‘den danske skole’, når de refererer til tegnestuer som ADEPT, BIG, COBE, EFFEKT, JAJA, JDS, KOLLISION, NORD, POLYFORM, SLETH, TRANSFORM og WE.

Men hvad karakteriserer dem? Er der bare tale om en stilistisk lighed eller en betegnelse for den nye mainstream i dansk arkitektur? Rammer kritikerne plet, når de anklager generationen for rendyrket opportunisme, fravær af materiel sensibilitet og interesse for kontekst? Hvor bevæger bølgen sig hen? Er der en overordnet samfundsambition på spil i arkitekturen? Hvordan ser fremtiden mon ud?

Video & redigering: Rasmus Brønnum

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…