Derde deel in een reeks over kunst, wetenschap en wederzijdse inspiratie. Componist en dichter Micha Hamel gaat in gesprek met theatermaker en schrijver Sarah Vanhee. Waar raken hun vakgebieden elkaar? Moderatie: Margot Dijkgraaf en Niña Weijers.

De reeks

Als onderdeel van haar eerste lustrum programmeerde SPUI25 in september en oktober een bijzondere reeks onder de titel ‘Inspiratie-over de grens!’. In wisselende samenstelling praatten wetenschappers en kunstenaars over de kruisbestuivingen tussen hun vakgebieden. Waar zijn er raakvlakken, en waar liggen de grenzen? Hoe werkt inspiratie eigenlijk, en is dat voor een wetenschapper anders dan voor een kunstenaar? Wat heeft wetenschap van kunst te leren, en vice versa?

Als academisch-cultureel centrum slaat SPUI25 al vijf jaar een brug tussen de wetenschappelijke wereld en die van de culturele praktijk in de breedste zin. Ook in deze lustrumreeks werden de dwarsverbanden en grensgebieden opgezocht, om zo tot nieuwe en verrassende perspectieven te komen.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…