Het Zeeuwse landgoed van 't Hof van Welgelegen stond maandag, 27 augustus 2012, in het teken van een tweetjam. De vijfde editie stond in het teken van het thema 'Zeeuws Trots', het gebruiken van bijzondere lokale producten door een groep van 16 topchefs.

Wat is een tweetjam? Een evenement waarbij een aantal koks verschillende gerechten bereiden, terwijl dit live te volgen is via de nieuwe media. Tegelijkertijd is er voor de kijkers en volgers gelegenheid om met de deelnemers, via Twitter, te reageren op wat er gebeurt. De tweetjam is een nieuwe manier om interactief te communiceren met een geïnteresseerd publiek.

De topchefs werden welkom geheten en in teams verdeeld door Eric Miete. Vooraf werden zij voorzien van theorie; Inge Meijs informeerde hen over de mogelijkheden van Gastronomixs en bood zelfs een proefabonnement van 3 maanden aan. De teams gingen aan de slag. Eerst mochten zij producten gaan uitkiezen, gastheer Ard van de Kreeke nam hen op sleeptouw, gaf een rondleiding en liet de teams zelf de groenten van het mooie Zeeuwse landgoed oogsten.

enmaal terug in de ´kookschuur´ moesten de topchefs de landproducten combineren met de producten van de aanwezige leveranciers. Vis van W&A Fish, cressen van Koppert Cress, thee van Dilmah, koffie van Single Estate Coffee, kaas van 't Hinkelspel, paddestoelen en vanille van Vanille Express, Japanse topproducten van Yama Food en producten uit de biologische winkel. Als aanvulling stond Raspberry Craft met een collectie koksbuizen en mooi borduurwerk en, niet te vergeten, de Koksmesexpert met zijn geslepen messen.

De live-uitzending ging van start! Eric Miete deed live verslag van het hele evenement. In samenwerking met cameraman Derek Veldmans wurmde hij zich door de chaos van rennende topchefs die schitterende prestaties wilden leveren.

Iedereen was enthousiast, zowel offline als online. Wij danken alle deelnemers, volgers en kijkers van #tweetjam5 en in het bijzonder gastheer Ard van de Kreeke ('t Hof Welgelegen). Op de site van Koppert Cress is een verzameling van al het gepubliceerde materiaal te bekijken. Een tweetjam waar we trots op kunnen zijn; creativiteit, samenwerking en fun waren elementen die duidelijk aanwezig waren. Voor al het materiaal van deze tweetjam, kijk dan op de speciale #tweetjam5 pagina.

Nu deze tweetjam met succes is afgerond willen we toch een tip van de sluier oplichten. Tweetjam 6 staat al in de planning. Een jamsessie bij Koppert Cress in Monster. De datum is 3 december. Hou de hashtag #tweetjam6 op Twitter in de gaten

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…