De witte mandarijneend is een mutant van de wildkleur Mandarijneend. Ook deze eenden hebben vanaf augustus tot half mei een prachtkleed, zei het minder uitgesproken dan bij de wildkleurige!

Kleurslagen mannetje:
Alles wat bij de wildkleur wit is blijft natuurlijk ook wit. De benedenborst, buik, onderstaart, de witte band van de schouderveren en de 2 strepen op de borst die bij de wildkleur wit zijn blijven zo. Donkerbruin, lichtbruin en oranje zoals bij de wildkleurige wordt practisch wit maar behoudt bij de witte Mandarijn een roomkleurige schijn die individueel verschilt van intensiviteit. De zwarte delen bij de wildvorm zijn bij de witte bruin gekleurd. De schouderveren, het voorhoofd, het achterste gedeelte van de kuif, de 2 strepen op de borst, de zwarte rand van de schouderveren. De borst is ook bruin gekleurd.

Kleurslagen bij het vrouwtje:
Bij deze zijn de veren nog witter als bij de woerd. Er is een romige aanslag te zien op de spiegel. Opvallend is vooral dat de snavel bij de beiden fel rood is en de poten geel zijn. De witte Mandarijnen zijn zeker geen albino daar de ogen niet 100% rood zijn maar grijsgrauw.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…