Twee dansers tasten elkaars grenzen af, terwijl de muren rondom hen een eigen leven leiden. Het heeft iets van een enge droom of een Mario Bros game. Sprongen met zevenmijlslaarzen krimpen ineen tot kleinduimpjepasjes. Binnen de wankele afbakeningen van hun speelvlak gaan de dansers op zoek naar vaste grond en misschien vinden ze die wel bij elkaar.

Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor gaat over grenzen opzoeken in alle mogelijke betekenissen van het woord: het uitdagende van een limiet, het frustrerende van een fysieke beperking, het aanlokkelijke van verboden terrein en de loodzware opdracht om over al die scheidslijnen heen toenadering te zoeken bij iemand anders.

Manon Avermaete en Paulien Truijen maken onder de naam WOEST voornamelijk locatietheater en -dans. Ze hebben een voorliefde voor halsbrekende choreografieën met veel partnerwerk en een vleugje surrealisme. Op vraag van fABULEUS en Krokusfestival Hasselt creëren ze hun eerste zaalproductie voor kinderen. Samen met danseres Sarah Vingerhoets maken ze van Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor een ware uitputtingsslag.

Voor iedereen vanaf acht jaar.

Choreografie Manon Avermaete Dans Paulien Truijen en Sarah Vingerhoets Scenografie Manon Avermaete & Menno Vandevelde Muziek en compositie Steven Holsbeeks Dramaturgie Gerhard Verfaillie Coaching Filip Bilsen Lichtontwerp Vital Schraenen Video Hugo Hermans Productie fABULEUS en Krokusfestival Coproductie P2 - cultuurcentrum Hasselt en Theater aan het Vrijthof i.k.v. Interlimburgse subsidies

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…