PENYA CICLISTA BONAVISTA
Sortida social al Montcau 1966
Als anys 1960 el meu germà Josep Maria era aficionat al ciclisme i formava part de la Penya Ciclista Bonavista. Participava a les sortides que composaven el campionat social, no tant per competir sinó per tenir una colla.
Aquesta va ser la primera pel·lícula que vaig enregistrar amb la primera càmera (una Paillard Bolex) i està dedicada bàsicament al meu germà. Vaig comptar amb la col·laboració d’en Ramon, el meu veí de Cal Marsaló i, amb la seva Derbi, varem poder filmar la sortida des de Manresa al Montcau i tornar desprès de l’esmorzar de rigor per reposar forces en arribar al cim.
Podreu veure l’ànima de la penya Ciclista Bonavista en “Bueso” que seguí la sortida amb la seva moto amb sidecar acompanyat de la seva dona. Tenia una botiga taller de bicicletes i que per aquells temps era també la seu de la penya, precisament a la placa de la Bonavista de Manresa.
Filmar sobre una moto en una carretera bastant dolenta, afegit a que las càmeres d’aquell temps tenien poc angular, era bastant difícil. Per això el resultat és el que és. Però el document serveix per donar una mirada –en blanc i negre– a una activitat dels anys 60 i observar el pas del temps.
Dedico aquest vídeo al la memòria del meu germà Josep Maria, que tant bones hores havia passat sobre la seva bicicleta. Ell no podrà gaudir d’aquest record.
L’original és en pel•lícula de 8 m/m i ha sigut digitalitzat l’any 2012.
Espero que us agradi.
Pau Prat Parella
Santpedor 2012

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…