ОДМОР НА СЕЛУ - МЕСТО ЗА ДУШУ И УЖИВАЊЕ
Смедеревска Паланка, село Азања - Стублина

Тел. + 381 63 254 029, 026 315 568, Смед. Паланка.
Где смо - како нас наћи: Колиба Ђорђевић је удаљена од:

* Београда 69 км,
* Крагујевац 55 км,
* Смедерева 35 км,
* Пожаревца 40 км,
* Младеновца 20 км и
* Велика Плана 14 км.

ДОБРОДОШЛИ! Ваше задовољство је наш успех!

Групама нудимо једнодневна аранжмане са обилaском договорених историјских и других места уз стручног водича са ручком у колиби ”Ђорђевић” у природном амбијенту или у ресторану који се налази у Смедеревској Паланци.

Ресторан капацитета 150 места пружа могућност организовања разних врста породичних и пословних ручкова, банкета и коктела.

Служе се јела домаће кухиње, роштиљ, печење, јагњетина испод сача. У оквиру ресторана налази се издвојена сала за рекреацију, стони тенис, билијар, шах, домине, ТВ сала.
Организујемо једнодневне и вишедневне ликовне колоније.
Туристичке манифестације које се одржавају у непосредној близини колибе, могу се обићи:

* Смедеревска Паланка - Првомајски уранак на Паланачком кисељаку
* Башин - дани генерала Живка Павловића 13. и 14. март
* Башин - ликовна колонија ”Душом на платну”
* Водице 28. јуна Видовдан и лековита вода Видовача.
* Азањска погача 7 и 8 августа обележава крај жетве
* Дани Станоја Главаша - Глибовац
* Ђакови дани - село Кусадак, вођа побуне сељака против самовоље кнеза Милоша. - Крстовдански вашар 27. септембра један од највећих у Србији.
* Топола црква на Опленцу.

Колибу карактерише очувана природа, блага клима, чист ваздух, богата флора и фауна као и близина културно - историјских споменика. Колиба Ђорђевић се налази северозападно од Смедеревске Паланке на петом километру пута ка Азањи, који води до Колара ка Београду.
Паланка спада међу најстарија насеља у Србији, први пут се помиње у 11. веку.
Налази се у северо-источном делу Шумадије укупне површине 421км2. Са три широке и плитке речне долине Јасенице, Кубршнице и Великог луга са надморском висином од 95 до 297м.
Смештена је у незагађеној природи, окружена шумама и пашњацима уз цвркут птица и гостопримство домаћина. Летња башта је омиљено место окупљања као и игралиште за кошарку, мали фудбал, стони тенис и базен за децу са љуљашкама и лежаљкама. Колиба располаже са четири двокреветне собе и две трокреветне, са кухињом, дневним боравком са ТВ-ом и камином и летњом кухињом.
Нудимо Вам традиционалну кухињу овог поднебља: кајмак, сир, проја, погачу и јагњетину испод сача као и остале домаће ђаконије. Ово домаћинство вам нуди спремање зимнице, слатка, паприка, сувог меса и осталих домаћих намирница за понети кући, тако да одмор Вам може бити активан и користан.
Недалеко од Колибе налази се економско двориште са тором за овце, пилићарником, пушницом, магазом и боксовима за керове комплет ограћене.
Нудимо вам програмске активности и излете у окружењу:
Манастир Копорин је удаљен од Колибе 14 км. Саградио га је св Деспот Стефан син св Цара Лазара у 15 веку. Многи добијају исцељење на светој води. Данас је то како многи тврде један од најлепших манастира у Србији.

На 3 км од манастира Копорин налази се у Радовањском лугу гроб Вожда Карађорђа са црквом Захвалницом. Задужбинар цркве Покајнице је господар Вујица Вулићевић који је по налогу кнеза Милоша Обреновића убио вожда Карађорђа. Ова необична црква-брвнара саграћена је 1818 године.
У непосредној близини, у дворишту основне школе у селу Глибовцу налази се споменик Станоју Главашу, Карађорђевом побратиму, хајдучком харамбаши и једном од највећих војвода и јунака Првог српског устанка.
У непосредном окружењу налази се Кудречко и Кусадачко језеро богато шараном, амуром и осталом рибом. Идеално место за риболовце и уживаоце пецања.
Колиба се налази у самом ловишту идеалном за ловни туризам. Од дивљачи заступљени су зец, фазан, срне. Спортски ловци могу доћи у лов и преноћиште.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…