DESPERTAFERRO TOCCATA recupera l'instrument més antic, poderós i emblemàtic de cada poble o ciutat, el campanar, i el dota d’un llenguatge sorprenent, contemporani i innovador.

El campanar, espectador privilegiat del pas del temps, metrònom dels batecs de la ciutat, escultor de la fisonomia i la identitat de cada poble, reprèn així el protagonisme que li correspon amb un concert intens i espectacular que uneix la més arcaica tradició amb les tendències musicals més actuals.

SINOPSI:

El concert s’inicia amb un repic pseudo-tradicional que explota les possibilitats rítmiques i combinatòries que permeten les campanes.

A continuació entra en joc un segon campanar virtual creat a partir d’un altaveu ubicat en alçada just darrera el públic, obligant als espectadors a girar-se instintivament i despertant la seva exclamació i sorpresa.
A partir d’aquí els dos campanars inicien un diàleg fins que, quan ja s'ho han dit tot, apareix un tercer campanar, també virtual, i s’inicia un joc de diàlegs i engranatges entre els tres.

Seguidament, gràcies l’equip de so ubicat al peu del campanar real, entren en escena multitud de bases rítmiques, sons inesperats i artilleria electrònica d’última volada perfectament sincronitzats i harmonitzats amb el repic de les campanes.

La complexitat tècnica de la proposta fa que la peça tingui una durada d’uns 15 minuts, convertint l’espectacle en una mena de castell de focs espectacular i intens o en un mapping on s’han substituït les projeccions visuals pel so.

CONTACTE:

xavilloses@hotmail.com
davidsarsanedas@yahoo.es

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…