La Barbacoa es va estrenar el passat divendres als cinemes Alexandra de Barcelona i al Petit Estudio de Madrid.

L’esdeveniment a Barcelona va omplir la sala i va comptar amb la presencia del director i productor Enric Urrutia, del distribuïdor, Lluís Valentí, de l’elenc i de l’activista pels Drets Animals, Leonardo Anselmi, que intervé en la filmació.

El documental mostra la quotidianitat de la vida dels animals a les granges d’explotació fins que són duts als escorxadors per a ser especejats. Amb algunes escenes impactats, però necessàries, revisa les actituds sobre l’explotació animal des de les perspectives d’un biòleg, un activista pel Drets Animals, un productor de carn, i d’una persona que reconeix menjar carn pel plaer que li produeix.

El director ha estat capaç de trobar un equilibri amb el muntatge posant molta cura en trobar el límit de crueltat que el públic en general pot suportar sense sortir de la sala.

La part de ficció representa la inconsciencia amb la que vivim l'explotació animal i ajuda a la persona espectadora a identificar-se amb algun dels posicionaments que es prenen en la vida diària.

En acabar la projecció es va oferir al públic assistent un tast amb vi, còctels i sucs acompanyats de galetes d’arròs i torrades amb patés vegetals tots productes ecològics i d’origen vegetal.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…