Ζωή Κόκαλου
[Living Library]
Αφηγούμαι σημαίνει αντιστέκομαι

Κοινωνική λειτουργός, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και blogger. Συμμετέχει σε κινήματα πόλης, αντιρατσιστικές ομάδες, φεμινιστικές και LGBTQ πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής αλλαγής μέσω του Θεάτρου Φόρουμ (A.Boal). Βρίσκεται κοντά στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη από τη γέννησή της ομάδας τον Ιούνιο του 2009.

BIO ομάδας
Η Ζωντανή βιβλιοθήκη δεν διαθέτει χάρτινα βιβλία, αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας. Από τον Οκτώβριο του 2009 στην Ελλάδα μια ομάδα από εθελοντές και εθελόντριες ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Ζωντανή Βιβλιοθήκη» σε συνεργασία με το αντίστοιχο παγκόσμιο δίκτυο Ζωντανών Βιβλιοθηκών με έδρα τη Δανία, από όπου ξεκίνησε και η πρωτοβουλία το 2001. 11 event ανάγνωσης. 100 αναγνώστες ανά εκδήλωση. «Ζωντανή Βιβλιογραφία» με τουλάχιστον 35 «Ζωντανά Βιβλία» και «Ζωντανά Λεξικά».

Future Library:
Το Future Library στοχεύει να μεταμορφώσει τις ελληνικές δημόσιες βιβλιοθήκες σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ο αποκλειστικός δωρητής του Future Library. Σκοπός της δωρεάς του Ιδρύματος είναι να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο δίκτυο δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών, σε όλη την επικράτεια, το οποίο θα συνδεθεί με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στις νέες της εγκαταστάσεις, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενισχύοντας στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα του θεσμού των βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης, δημιουργικότητας και διάδρασης.
Το Future Library, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε στη Βέροια το 2011. Προήλθε από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, τον αποδέκτη του Βραβείου «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για το 2010.
To Future Library ειναι ανοιχτό σε όλες τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας.
Το περιεχόμενο αυτού του βίντεο είναι πνευματική ιδιοκτησία του ΜΚΟ Future Library και δεν προορίζεται για εμπορική χρήση ή οποιοδήποτε άλλου είδους πώληση
The content of this video is a property of Future Library (NGO) and not intended for commercial use or any other type of sale

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…