“Pel dret a l'habitatge. Contra el genocidi financer, assenyalem els responsables”. Amb aquest lema les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAHs) han sortit al carrer aquest 16F arreu de l'Estat per defensar la dació en pagament, reivindicar el dret a l'habitatge, la fi dels desnonaments i l'impuls dels lloguers socials.

A Barcelona la manifestació tenia el seu punt de partida a Plaça Universitat i ha arribat fins a la seu del Partit Popular al C/ Comte d'Urgell, blindada amb tanques i furgonetes dels Mossos d'Esquadra. Segons l'organització s'hi han concentrat entre 60.000 i 80.000 persones, mentre la Guàrdia Urbana rebaixa aquesta xifra fins les 12.500. Ball de xifres al marge, ha representat una nova victòria de la PAH després que el Congrés hagi acceptat a tràmit aquest passat dimarts la seva proposta d'iniciativa legislativa popular (ILP) amb un PP fent marxa enrera al seu no inicial.

Pel dret a l'habitatge, el crit del carrer és unànime: "Sí que es pot!".

Una videocrònica on també es recuperen alguna de les intervencions d'Ada Colau al Congrés el passat 5 de febrer i que donen sentit al que s'ha viscut el 16F, realitzada per Albert March amb la cançó "Submís als dies" del grup valencià Odi amb Cesk Freixas.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…