Bydelen La Merced i Mexico City undergår voldsomme kulturelle og økonomiske ændringer. Her ligger kulturcentret Casa Talavera, der tilbyder aktiviteter og workshops til områdets kvinder og børn.

Imagine Reality afholdt i efteråret -12 animationsworkshop for ni børn i alderen syv til 13 år. Forløbet fik tillige megen opmærksomhed fra personale, lærere, forældre, ældre og yngre søskende, kulturmedarbejdere, vagtfolk m.fl. Der indgik forskellige animationsteknikker: ’To-flipper’ – ’Tegnefilm i kina-bog’ – ’Bevægelige papfigurer’ og den klassiske ’Snurre-Thaumatrop’.

Det at afholde og deltage i workshops udgør en meget kendt praksis blandt voksne og børn i Mexico City. Workshops (’talleres’) udgør et supplement og alternativ en mere strikse og ikke så kreativt orienterede dagskole.

Arbejdet med den dokumentariske beretning Træet og den røde kat skete i kontakt og udveksling med børnene. De kommenterede videoen under redigeringen, og de bidrog med lydeffekter. Forløbet afsluttede med udstilling, visning af film og uddeling af dvd’er.

Dokumentarisk selvfortælling: Træet og den røde kat (8:30) -11

visualremarks.dk

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…