ALMA

In de voorzomer van 2009 maakt De Warme Winkel voor de vierde maal een voorstelling speciaal voor het Oerol Festival te Terschelling. Na Mahler, Kokoschka, Gropius e.v.a. raakte ook theatergroep De Warme Winkel geïnspireerd door één van de boeiendste vrouwen van de vorige eeuw: Alma Mahler.

Alma was een muze. Een muze voor velen. We kennen haar van schilderijen, je vindt haar terug in gedichten en toneelstukken, en vele symfonieën, operas en composities zijn aan haar opgedragen. Maar zij is evenveel verguisd als aanbeden en door de vele tegengestelde verhalen en roddels neemt haar persoon mythische proporties aan.

Almas leven loopt parallel met de aanzwellende culturele revolutie van het fin de siècle in Wenen, de culturele hoofdstad van Europa. Alma was een belangrijke spil in het sociale leven van de culturele elite, als vrouw van Gustav Mahler, maar vooral als gastvrouw van haar beroemde salon.

Alma verhult zich in de overlevering in een wirwar van mythes, vragen en kunstmakerij. De Warme Winkel onderneemt de hachelijke poging die wirwar te ontrafelen en deze gevaarlijke muze tot leven te wekken.

Alma is de vierde voorstelling in een serie oeuvre-voorstellingen over Oostenrijkse kunstenaars die De Warme Winkel presenteert onder de titel Östreich raus!. Eerder werden Totaal Thomas over de toneelschrijver Thomas Bernhard, Rainer Maria over de dichter Rainer Maria Rilke en Villa Europa over Stefan Zweig lovend ontvangen.

CREDITS

Spel/ConceptVincent Rietveld, Mara van Vlijmen, Maria Kraakman, Jeroen De Man en Harpert Michielsen
EindregieMarien Jongewaard
GeluidsontwerpRichard Janssen
LichtontwerpPrem Scholte Albers
ProductieFleur Feij

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…