Nieuwste voorstelling van De Warme Winkel:

Villa Europa

Spel:Vincent Rietveld en Mara van Vlijmen. Concept:Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen en Jeroen De Man. Eindregie: Jos Thie. Geluidsontwerp: Florentijn Boddendijk en Remco de Jong. Lichtontwerp: Prem Scholte Albers. Productie: Fleur Feij. Publiciteit: Leonie Dijkstra. Zakelijke Leiding: Wernard Zilver.

Villa Europa ism De Balie en De Utrechtse Spelen

Het is 22 februari 1942, Brazilie. Op straat nadert het Carnaval zijn hoogtepunt, ver weg bevindt Europa zich op haar dieptepunt en in hun slaapkamer maken meesterverteller Stefan Zweig en zijn tweede vrouw een einde aan hun leven.
Zijn indrukwekkende auto biografie de wereld van gisteren-herinneringen van een Europeaan is te lezen als een afscheidsbrief en inspireerde de warme winkel tot een rauw en weemoedig portret van één van de meest gelezen, meest vertaalde en meest productieve schrijvers van de 20ste eeuw.
....Ook nu staan we weer op een keerpunt, aan het eind van iets moois en het begin van iets nieuws. Maar als wij ook maar een splinter waarheid uit dat ineengestorte bouwwerk kunnen overbrengen op de volgende generaties, hebben we niet helemaal tevergeefs gewerkt.
Onder de titel Östreich raus! werkt De Warme Winkel aan een serie oeuvre-voorstellingen over Oostenrijkse auteurs, van wie het leven en werk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Na de unaniem lovend bekritiseerde voorstellingen Totaal Thomas over de toneelschrijver Thomas Bernard en Rainer Maria over de dichter Rainer Maria Rilke is Villa Europa is de derde voorstelling in deze reeks.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…