npr.org/2013/03/17/174128806/2013-pritzker-winner-toyo-ito-finds-inspiration-in-air-wind-and-water
avanti developers group tokyo
Toyo Ito, en 71 år gammel arkitekt i Japan, er vinneren av den 2013 Pritzker arkitektprisen. Juryen hedret Ito for sin mer enn fire tiår karriere, som han har opprettet arkitektur som "prosjekter en aura av optimisme, letthet og glede... infused med både en følelse av unikhet og universalitet."
På telefonen fra sine kontorer i Tokyo-den mest folkerike byen i verden-Ito sier "luft og vind og vann," er kreftene som kjøre ham estetisk. "Disse metaforer som jeg finner i naturen, det er alltid inspirasjonen for min arkitektur," forklarer han.
Itos arkitektur skaper flyt mellom natur og menneskeheten. Når noen skriver inn sin helt soldrevne stadion i Kaohsiung, Taiwan, for eksempel ønsker han dem til å kunne kjenne vinden og føle luften. Altfor ofte, mener han, urbane miljøer føler ment å holde oss fra hverandre. Han ønsker å omstrukturere dem for å bringe oss sammen.
"Fordi det er mange store byer i verden, folk som bor i byer har blitt mer isolert enn noensinne," sier han. "Jeg ønsker å bruke arkitektur til å opprette obligasjoner mellom mennesker som bor i byer, og selv bruker den til å gjenopprette samfunnene som brukes til å eksistere i hver enkelt by."
For dette formål, Toyo Ito bygget en mediatheque-en slags banebrytende public library-i Sendai, Japan, tilbake i 2001. Det er en gjennomsiktig kube, består av rør og plattformer. University of California, Berkley, arkitektur professor Dana Buntrock sier latticed design er utrolig lett og åpne.
"Folk vandrer i fra fortauene og de samle," sier hun. "Mødre med barnevogner, unger kjører bare fortauet barn fra Amerika som kom for å se trendy bygningen-alle slags blandet sammen i dette rommet."
Dette rommet, så innbydende og heterogene, ble slått to år siden av samme jordskjelvet som utløste tsunami og Fukushima-ulykken. Videoer skudd fra innsiden Sendai Mediatheque under jordskjelvet vise vettskremt folk crouching under pulter som en suspendert taket rister illevarslende over dem. Men Itos banebrytende teknologi gjort bygningen fleksible og spenstig, sier Sarah Williams Goldhagen, arkitektur kritikeren for The New Republic.
"Mediatheque har disse rørformede-lignende ting som ser ut som trær, eller ligne vaier gress i vinden," sier hun. "De innrømmet bygningen å flytte med jordskjelvet og overleve."
Goldhagen sier Ito var typen student som var så nysgjerrig om siste i fransk filosofi som han var konstruksjonsteknikk. Hans arbeid tiltrakk seg internasjonale varsel for en eller annen måte klarer å være både varm og avant-garde. Ta "White U," huset han bygget for hans søster i 1976.
Itos søster var da en nylig enke, med to små jenter, forklarer Buntrock. Han bygget dem et hus som var glatt og hvit, formet, beskyttende, som bokstaven U. "han har skrevet en bok om det i japansk snakker om hvor mye han ville være der for å støtte hans søster etter at hun mistet mannen sin, og bare hold henne i noe som både var vedlagt og føltes som kontinuerlig plass, føltes som noe du kan flytte utover fra."
Etter at jentene vokste opp, besluttet Itos søster å flytte. Familien diskutert hva de skal gjøre med hus for et år- og de endte opp med å rive det.
"Og det var en del av sorg prosessen, også," Buntrock sier, "å være i stand til å bygge huset, men også til å akseptere det var på tide å gå videre. Og det er veldig mye en del av Ito-san, også. Han er ikke som investert i hans bygninger blir her etter at han har gått. Noen arkitekter virkelig, virkelig ønsker det, du vet? "Hundre år fra nå, noen kommer til å gå i min fantastiske bank eller museum, og de vet jeg var en stor arkitekt." Ito ikke virkelig bryr seg om at."
I motsetning til så mange av dagens såkalte "starchitects", Ito bryr seg om personlig tilkoblinger. Han har bygget sin del av splashy ikoner: leiligheter, brannhydrant rød, i Barcelona; fantastisk soldrevne stadion i Taiwan. Men han har også strømmet hans estetiske filosofi og teknisk ekspertise i en offentlig barnehage, en firehouse og et samfunnshus for eldre.

READ MORE ARTICLES:
the-avanti-group.wikia.com/wiki/The_Avanti_Group_%E2%80%93_About
avantigroup.quora.com/

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…