Deze maand bezoeken we in het kader van de Excellence by Audi-reeks een – op zijn zachtst gezegd – gepassioneerde en fascinerende kunstenaar. In de Antwerpse Herwig Simons Fine Arts galerie ontmoeten we de fotograaf Henk Van Rensbergen, die zich gespecialiseerd heeft in verlaten gebouwen.

Hij doorkruist al jarenlang de hele wereld en geeft gebouwen opnieuw een ziel, een reden van bestaan.

Henk Van Rensbergen wordt in 1968 in Brussel geboren en werkt vanaf zijn 22ste als lijnpiloot. Zo krijgt hij de kans om de wereld rond te reizen en er nog voor betaald te worden ook! Op zijn zestiende kreeg hij zijn eerste fototoestel in zijn handen gestopt. Vier jaar later stapt hij voor het eerst een leegstaand gebouw binnen, op de site van de oude Buda Marly-fabriek. Een groot succes kon je dat niet noemen: Henk werd meteen gearresteerd door de plaatselijke politie! Sindsdien is zijn interesse in lege gebouwen er alleen maar groter op geworden en breidt hij zijn werkterrein verder uit. Ziekenhuizen, verlaten fabrieksgebouwen, ingestorte landhuizen, verlaten hotels en vergeten kerken worden allemaal op de gevoelige plaat gezet.

Door middel van zijn foto’s brengt Henk Van Rensbergen al deze gebouwen weer tot leven. Hij heeft oog voor de kleinste details, werkt vaak verschillende dagen aan één foto en speelt met de lichtinval tot die de perfectie bereikt heeft. Het resultaat is vaak adembenemend mooi, dankzij de heldere kleuren, de lichtinval en de details op de achtergrond.

Bekijk zeker de volgende reportage die E-TV gemaakt heeft om een beter beeld te krijgen van waar deze even discrete als gepassioneerde kunstenaar echt voor staat. Bezoek ook zijn website, waar hij zijn laatste realisaties toont.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…