I del tre i KATLA Boat Sessions firar vi att tre killar med mustasch från Väsby precis har roffat åt sig ett skivkontrakt. Det här är Jack Moy & Glöden och deras ”Hold Your Head Up”.

Så, vad är er historia?
– Förra sommaren tänkte vi att vi skulle dra ihop någon grej: stort och snabbt. Vi har säkert åtta-tio år i musiksvängen per person, men nu ville vi göra det ordentligt från början. Förra sommaren kände vi att borde bli rockstjärnor: repa och dricka bira fem gånger i veckan istället för tre. Fast utan att bli alkisar, haha!

Vad spelar ni?
– Det där spelar ingen roll. Hade någon sagt att ”jag har hittat det bästa dansbandet i Jack Moy & Glöden” hade vi blivit jätteglada. Men i grunden är det ju ändå pop. Det är trallvänligt. Man vill egentligen svara jazz på den här frågan, men det är det ju inte…

Hur har det gått med repandet och biran?
– Men så här är det: ska man bli bra på något måste man göra det i 10 000 timmar. Först måste du lära dig att spela gitarr och sjunga i 10 000 timmar. Sen kan du lära dig att göra det här när du är packad. Du kan inte bara suga i dig åtta bärs och tro att det ska lösa sig. Nej, du måste spela gitarr väldigt ofta på åtta bärs, då är det ju lugnt. Annars hade vi bara gått på scen och dragit i oss bira och hoppats på det bästa.

Mötley Crüe hade sin Jack Daniels, rapparna i den amerikanska södern går loss på hostmedicin. Vad köper ni på bolaget?
– De billigaste 4,5:orna som finns. TT är det vi dricker just nu, det är säsongsbira.

Ni har precis skrivit på ett skivkontrakt, vad betyder det för er?
– Nu kan vi jobba på alla galna idéer vi har haft, men som man inte kanske har satsat på när vi höll i alla pengar själv. Nu kan vi experimentera lite. Projektet är bara en bebis, nu kan vi ta det till nästa nivå.

Annars då, hur mår man som musiker i Sverige på 2000-talet?
– På en bra månad med Spotify, iTunes och gage så är det ändå hyfsat. Som en student typ. Men det är ingen hemlighet att vi är fattiga som fan. Ett snesteg på en fredag när man får lite hybris i baren – då är det kört. Då är det nudlar resten av månaden.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…