GAD approached the design similarly to a medical scientist performing a laser coronary arteriogram that opens blocked coronary arteries. Using a computer model, colored bands were inserted into the building in order to understand the current layout and to find the problematic areas and underutilized spaces.

This resourceful process enabled GAD to introduce a fluid network of entrance and exits. Amoebic shaped polyurethane screens positioned along the existing walls, and animated with video projections, create channels for the public, filtering patrons through the building more easily. The passages are enhanced by an eye-catching color scheme and bold graphic signage.

The new cinema complex becomes a symbolic form that brings a contemporary focus to the historical entertainment district.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…