~Home Video~

Een home video van Rik van Marle zijn Laatste loodsen reis naar
Europoort Yangtzehaven

Voordat een registerloods met FLP (pensioen) gaat, maakt hij op zijn laatste werkdag, als loods in het Rotterdam-Rijnmond gebied, een “laatste vaarreis” op een door hem zelf uitgezocht zeeschip.
Wij volgden de loods tijdens zijn werkzaamheden bij die “Laatste” beloodsing.

Een registerloods uit de regio Rotterdam-Rijnmond ondersteunt schepen bij het in- en uitvaren van de havens. Hij komt daarvoor aan boord, maar heeft soms ook op afstand contact met het schip. LOA Loods Op Afstand.
Grote schepen zijn in de haven moeilijk te besturen, hier voor is de hulp van één of meerdere sleepboten nodig die het schip naar de juiste plaats in de haven assisteert. Als het schip daar eenmaal is gearriveerd, zorgen de Roeiers voor het vastmaken van het schip aan de kade, een steiger of op de boeien.

Het begint allemaal bij de Eurogeul, dit is de toegang tot de Rotterdamse haven voor schepen met een diepgang van 20 meter en meer.
Andere schepen hoeven deze geul niet te volgen. Deze geul is in de jaren 70 gegraven en is totaal 57 km lang en 24,3 meter diep.
De laatste 14 km heet Maasgeul en heeft een breedte van 400-600 meter.
De schepen krijgen 60 km uit de kust, voor het begin van de Eurogeul,de loods(en) (Dat is iemand die je naar de haven loodst) aan boord.
Om het laatste deel van de vaargeul (de Maasgeul) in te varen moeten de schepen een scherpe bocht naar rechts maken. Dit is een moeilijk moment.
Door de vloedstroom die van noord naar zuid loopt, kan er niet rechtuit gevaren worden. Opsturen is de enige mogelijkheid, waardoor het schip zich krabsgewijs een weg door de geul baant. Een goede snelheid is hierbij erg belangrijk.
Hoe langzamer er gevaren wordt, des te meer moet er gecorrigeerd worden.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…