18/05/2013 — A ningú li agrada el dolor per si mateix, o el busca i desitja tenir-lo, només perquè és dolor...
ferranElOtro, disenyador gràfic i editorial, Barcelona.
→ L'obra de Ciceró Sobre els límits del bé i del mal comença amb «Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit» [A ningú li agrada el dolor per si mateix, o el busca i desitja tenir-lo, només perquè és dolor], i d'aquesta obra deriva el «Lorem Ipsum» o el text emprat per omplir que habitualment s'utilitza en disseny per a demostracions de tipografies o esborranys i així provar el disseny visual abans d'inserir el text final. Aquest text simulat té una distribució més o menys normal de les lletres, però no té sentit, de manera que el lector no es distraurà amb el contingut mentre mira el disseny.
Aquest assaig curatorial fa un recorregut per una selecció d'elements de difusió que sorgeixen del procés invers. Reutilitzen aquests canals de comunicació (invitacions, fulls de sala, notes de premsa, fulletons, pàgines web, etc...) com a suports per les pròpies propostes i, en la majoria de la casos, aquests elements d'acompanyament s'acaben convertint en les peces en si mateixes.
18/05/2013 — A nadie le gusta el dolor para sí mismo, o lo busca y desea tenerlo, apenas porque es dolor...
ferranElOtro, diseñador gráfico y editorial, Barcelona.
→ La obra de Cicerón Sobre los límites del bien y del mal empieza con «Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit» [A nadie le gusta el dolor para sí mismo, o lo busca y desea tenerlo, apenas porque es dolor], y de esta obra deriva el «Lorem Ipsum» o texto de relleno que habitualmente se utiliza en diseño para demostraciones de tipografías o borradores y de esta manera probar el diseño visual antes de insertar el texto final. Este texto simulado tiene una distribución más o menos normal de las letras, pero no tiene sentido, por lo que el lector no se distraerá con el contenido mientras mira el diseño.
Este ensayo curatorial hace un recorrido por una selección de elementos de difusión que surgen del proceso inverso. Reutilizan estos canales de comunicación (invitaciones, hojas de sala, notas de prensa, folletos, páginas web, etc…) como soportes para las propias propuestas y, en la mayoría de la casos, estos elementos de acompañamiento se acaban convirtiendo en las piezas en sí mismas.