EEN MONUMENT A.U.B. …

Bijzondere verhalen vertellen zichzelf. Dus is het de moeite absoluut waard om je oor eens te luister te leggen in het eeuwenoude centrum van het Brabantse Geertruidenberg. Een sfeervolle gemeente die zijn naam te danken heeft aan de Heilige Gertrudis van Nijvel, die er in de zevende eeuw op een berg (nou ja, heuvel) een klooster zou hebben gesticht. De stad kreeg haar opvallende naam uiteindelijk in 1220.

Op de Geertruidenbergse Markt vind je prachtige monumentale woonhuizen in diverse stijlen, zoals fraaie koopmanswoningen met leilinden ervoor. Naast bijvoorbeeld de Geertruidskerk en het stadhuis vind je op de Markt ook de 18-eeuwse pompen die vroeger dienst deden als ontmoetingsplaats waar mensen het laatste stadsnieuws vernamen.

Het karakteristieke pand op nummer 20 is een rijksmonument en heeft het destijds allemaal van een afstandje tot zich kunnen nemen; het werd namelijk al gebouwd in 1560 en heeft inmiddels zelf geschiedenis geschreven… Vandaag de dag is het een gemeentelijk monument, gemoderniseerd en al.

Wanneer je via de tochtsluis in de grote hal van deze woning stapt wordt je de adem tijdelijk benomen door de werkelijk schitterende trapopgang die zich, omlijst door de bijzondere hardstenen plavuizen majestueus presenteert. De op deze verdieping aanwezige bibliotheek biedt ruimte aan vele verhalen dankzij de Tinello kasteninrichting. De woonkamer is via schuifdeuren en tussenkasten in twee delen te scheiden; een zogenaamde kamer en suite die zijn sfeervolle basis vindt in de brede planken vloer, de authentieke plafondornamenten en een marmeren schouw.

Aan de achterzijde van dit ruime pand ligt een grote Tinello woonkeuken, die is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Daar eet je samen, kook je een lekkere hap en praat je nog even ontspannen de dag door.

Eenmaal via de schitterende trap op de eerste etage aangekomen, ontdek je er de vier grote slaapkamers. Ook zijn er twee badkamers op deze verdieping waarvan er een recent is gerealiseerd. Dus geen filestress ’s ochtends voor die ene badkamerdeur, er is een fantastisch alternatief om de dag fris en relaxed te beginnen…

De tweede verdieping van deze in zeer goede staat verkerende woning bereik je via een vaste trap. Op deze grote zolderberging kun je alle zaken kwijt die je niet het hele jaar nodig hebt, zoals bijvoorbeeld de kerst- of kampeerspullen. Ook onder het huis biedt het huis veel bergruimte in de vorm van twee kelders waaronder een werfkelder die van buitenaf toegankelijk is. En als je eenmaal buiten bent dan zul je opnieuw aangenaam verrast zijn bij de aanblik van de diepe achtertuin die hoort bij deze unieke woning op die bijzondere historische plek. De achtertuin is een van de weinige stadstuinen in de gemeente Geertruidenberg.

… en dan denk ik aan Brabant!

Indeling:

Begane grond.
Entree met tochtsluis, grote hal met schitterende trapopgang en hardstenen plavuizen vloer. Bibliotheek met Tinello kasteninrichting. Kamer en suite met brede planken vloer, authentieke plafondornamenten en een marmeren schouw. De voor en achter kamer zijn middels schuifdeuren en tussenkasten van elkaar gescheiden.

Eerste verdieping.
Vier grote slaapkamers en twee badkamers, waarvan de tweede badkamer recent is gerealiseerd.

Tweede verdieping.
Grote zolderberging die bereikbaar is via een vaste trap. Onder het huis bevinden zich twee grote kelders waarvan één werfkelder die van buiten bereikbaar is

Kenmerken:
Type woning: Herenhuis
Bouwjaar: 1560
Woonoppervlakte: 250 m²
Perceeloppervlakte: 886 m²
Aantal kamers: 5 (4 slaapkamers)

Bijzonderheden:
- Karakteristieke woning
- Historische plek
- Gemoderniseerd
- Rijksmonument
- Garage en ontsluiting aan de achterzijde (zuidwal)

Binnen kijken?
Bel 088-9664642 voor een bezichtiging of bel René Hoksbergen voor meer informatie over deze woning op 06-50641697.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…