Niemann Pick és una malaltia minoritària i evolutiva que afecta el sistema nerviós. Es tracta d'una patologia greu, ja que comporta una reversió de l’ordre natural de la vida i afecta majoritàriament a infants i adolescents.

D’entrada, la majoria de nens o joves guanyen, amb el temps, en habilitats, coneixements i autonomia. Els afectats de Niemann Pick, però, segueixen un camí a la inversa com a conseqüència d’aquesta malaltia.

Aquest és el cas d'en Xavier, un noi de 19 anys que en fa 6 que va ser diagnosticat. Actualment té greus dificultats per raonar i precisa l'acompanyament d'un adult en totes les seves funcions, però encara és capaç de riure, de plorar, de fer i rebre petons, d’enfadar-se, d’abraçar-nos... en situacions majoritàriament coherents. Ara bé, en el futur, a curt, mitjà o llarg termini, en Xavier tindrà dificultats per caminar, menjar i comunicar-se. Per tant, la connexió amb el món, amb el seu entorn, anirà a menys.

Només els avenços científics poden modificar aquest camí i capgirar el curs de l’experiència vital d’en Xavier i de tots els altres afectats per aquesta greu malaltia. Aquest objectiu és ara més a prop gràcies a la resposta de moltes i grans persones en la campanya "Lluitem contra Niemann Pick".

Agraïm de tot cor la vostra col·laboració i implicació.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…