In opdracht van Centrum Tumba Leeuwarden.

INFO:
Een Upgrade is een korte, positieve actie waarmee jongeren aandacht vragen voor de Millenniumdoelen en/of Mensenrechten. Deze acties worden bedacht, georganiseerd en uitgevoerd door jongeren tussen de 12 en 26 jaar.

Hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk fietsen gezond blijven rondrijden? Precies! Door de fietsen na te kijken. Upgraders van Piter Jelles Impulse in Kollum vinden het fantastisch dat er in Nederland zoveel gefietst wordt. Helaas mankeert er wel eens iets aan een fiets. De Upgraders hebben daarom een speciaal fietsenspreekuur geopend. Tijdens dit spreekuur kijken zij, samen met de Fietsersbond uw fiets na. U krijgt naast uw gekeurde fiets ook een aardigheidje waarmee u ook fietsen aan de andere kant van de wereld gezond helpt te houden.

Tijdens de Upgrade krijgen de 100 eigenaars van de fietsen de kans om naast een gratis check van hun eigen fiets, ook een bijdrage aan andere fietsen en fietsers te leveren. Met dank aan Luinstra’s Fietsen, en een aantal andere sponsoren krijgt u niet alleen zelf een toepasselijke attentie maar kunt u terplekke een door de Upgraders ingezameld fietsattribuut doneren aan stichting FoodStep.

Deze stichting bevrijdt kinderen uit een kindergevangenis in Kampala om ze een toekomst te geven. Bij deze toekomst hoort ook leren fietsen. Door de slechte wegen in Oeganda gaan fietsbanden snel stuk. FoodStep zorgt er persoonlijk voor dat de alle binnenbanden, reparatiesetjes en andere ingezamelde donaties bij de fietsen en kinderen in Oeganda aankomen. Upgrader Andrea vertelt:

‘Wij zijn hier best wel verwend met onze fietsen. In Oeganda heeft lang niet iedereen een fiets, en die er wel één hebben, kunnen deze niet repareren. Met deze Upgrade maken we niet alleen hier, maar ook aan de andere kant van de wereld een verschil!’

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…