Verbeeldingskracht verrijkt het leven. Iedereen heeft het, maar helaas maken te weinig mensen hier gebruik van. Taal gebruiken we dagelijks. Taal roept beeld op. Ik heb onderzoek gedaan naar de visuele uitkomsten van concrete en abstracte begrippen, songteksten en poëzie. Hiervoor heb ik een zo groot mogelijke verscheidenheid aan mensen gevraagd om hun verbeeldingskracht aan te spreken. Door dit te doen, kunnen we allemaal beeldenmakers zijn en visueel communiceren.
Ik heb een verbeeldtaal lexicon gemaakt met daarin alle visuele uitkomsten van mensen die meewerkten. Ontwerpers bedenken pictogrammen zodat iedereen in één beeld het woord 'vrouw' begrijpt. Een poppetje met een driehoek als rok en stijve stokarmen. Als een ontwerper meer onderzoek zou doen naar hoe het grote publiek dingen ziet, komen er waarschijnlijk heel andere oplossingen uit.
Omdat dit project eindeloos zou kunnen doorlopen, heb ik ervoor gekozen om bezoekers van mijn expositie ook begrippen te laten verbeelden. Mensen kunnen begrippen verbeelden door te tekenen en door uit te beelden voor de camera. Bekijk hier de voorlopige uitkomsten.
Bekijk meer op sjink.nl/werk/verbeeldtaal

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…