L’any 2010, amb motiu del 500 aniversari del naixement de Francesc de Borja, Gandia TV i l’Arxiu Històric de Gandia van coproduir una sèrie de quatre audiovisuals sobre les petjades d’aquest personatge als arxius. S’enceta, així un viatge cap als secrets guardats durant segles a pany i clau.

Aquest segon capítol de Les Petjades de Francesc de Borja es centra en l’Arxiu de la Noblesa a Toledo, el qual dona testimoni de la seua etapa com a duc de Gandia. A l’actual arxiu estatal de la noblesa, d’una forma pausada, intermitent i poc reglada, han anat a anat a parar les restes del naufragi de la gran noblesa en el seu segle ‘horribilis’ que va ser, sobretot, el XIX. A hores d’ara, en aquest arxiu i en altres centre públics hi ha una part dels documents d’aquell poder (nobiliari) que ocupava un espai importantíssim, intermedi, entre els municipis i la monarquia.

En el año 2010, con motivo del 500 aniversario del nacimiento de Francisco de Borja, Gandia TV y el Archivo Histórico de Gandia co-produjeron una serie de cuatro audiovisuales sobre las huellas de este personaje en los archivos. Comienza así, un viaje hacia los secretos guardados durante siglos bajo llave.

Este segundo capítulo de Las Huellas de Francesc de Borja se centra en el Archivo de la Nobleza en Toledo, el cual es testigo de su etapa como duque de Gandia. Al actual archivo estatal de la nobleza, de una forma pausada, intermitente y poco reglada, han ido a ido a parar los restos del naufragio de la gran nobleza en su siglo ‘horribilis’ que fue, sobre todo, el XIX. A estas alturas, en este archivo y en otros centro públicos hay una parte de los documentos de aquel poder (nobiliario) que ocupaba un espacio importantísimo, intermedio, entre los municipios y la monarquía.

In 2010, to mark the 500th anniversary of the birth of Francisco de Borja, Gandia TV and the Historical Archive of Gandia co-produced a series of four videos about the traces of this character in the. Thus begins a journey into the secrets kept locked away for centuries.

This second chapter of The Footprints of Francesc de Borja focuses on the Archives of the Nobility in Toledo, which is witness to his time as Duke of Gandia. At the current intermittent state archive of the nobility, in a leisurely way, and little regulated, have gone gone to the wreck of the great nobility in his 'horribilis' century was, above all, the nineteenth. At this point, in this file and other public center is a part of the documents of that power (nobility) occupied an important, intermediate space, between the municipalities and the monarchy.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…