Stamberg Aferiat's initial proposal for a renovation of and addition to the former home of architect Edward Larabee Barnes. The addition is a built manifestation of the design ideas that represent his long and distinguished career. The pavilions he designed reflect his masterful eye for form and his perfect sense of proportion. The new owner of the house requested an addition that doubled the square footage of the existing house without diminishing the strength of the original.

To answer that request, a monumental triangular screen wall, inspired by the geometric form of Barnes' own addition to the original house, creates a dialogue with the original. The screen acts as a dramatic backdrop to the existing pure white original structure.

The addition was completed in 2011.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…