Under mottoet: Tank din bil med el mens du nyder et par timer på Skibbroen i Tønder

Man kan nemlig tanke sin el-bil på parkeringspladsen på Skibbroen i Tønder. Her står en miljøvenlig grøn el-stander klar. Det er Clever, der har stillet el-tanken op i samarbejde med Syd Energi. Man skal have en chip for at kunne tanke el fra standeren. Klik dig ind på clever.dk for at se hvor du kan tanke din el-bil i området. Faktisk er Tønder kommet før Aabenraa hvad angår en Clever-tank. Måske hænger det en smule sammen med det rally-løb, der fandt sted i Tønder sidste år. Her var HKH Prins Joachim nemlig med ved starten, der gik fra Torvet i Tønder.

Elbilen er et af de mest miljøvenlige transportmidler, der findes. Elbiler forurener ikke, når man kører – det betyder, at der ikke er nogen udledning af skadelige stoffer fra elbilen.

Andelen af vedvarende energi i den strøm, som elbiler oplades med, er ligeledes afgørende for, hvor miljøvenlige elbiler er.

Elbilens samlede CO2-udledning hænger nøje sammen med, hvad der driver elbilen – om det er strøm fra kulkraft, vind, vand eller biomasse. Er strømmen produceret på vind eller vand, er CO2-udledningen lig med nul.

Med det nuværende energimiks i Danmark, der består af 25 procent vindstrøm – så vil CO2-forureningen fra en elbil være 50 procent mindre end ved en konventionel bil.

Samtidig vil elbilen blive renere år for år i takt med, at produktionen af vedvarende energi stiger, og gå helt i nul, hvis vi opnår ren vedvarende energi. Det kan benzin- og dieselbiler aldrig, uanset hvor langt de med tiden kan køre på en liter olie.

Den mest energieffektive bil i verden
Elbilen udgør pt. den mest energieffektive transportform i modsætning til fx brint og gas. Hertil kommer, at elbilen er det eneste alternativ til benzin-og dieselbiler, som ikke anvender fossile brændstoffer, mens den kører.
Kommer strømmen til elbilen helt eller delvist fra kulkraft, så vil der være en forurening.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…