ASFAC-BCO-4
- biostimulator pentru culturi agricole -

ASFAC-BCO-4 este un biostimulator ce se prezinta sub forma de solutie apoasa, limpede, omogena, incolora sau slab galbuie avand densitatea -1,005 - 1,007 g/ml si pH -8,5-10, avand in compozitie saruri organice neclasificate, microelemente si aditivi.
Studiile de toxicitate au evidentiat faptul ca valoarea DL50 este mai mare de 10.000 mg/kg corp, produsul fiind lipsit de toxicitate, necumulativ si biodegradabil.

ASFAC-BCO-4 are o influenta semnificativa asupra germinatiei semintelor si asupra proceselor fiziologice din plante conducand la cresterea vigorii si implicit la cresterea productiei. Este utilizat ca biostimulator in agricultura, horticultura, viticultura, silvicultura si floricultura .

•In agricultura poate fi utilizat in toate culturile agricole cum ar fi: grau, orz si alte paioase, porumb, floarea-soarelui, soia, fasole, mazare, rapita, sfecla de zahar, cartofi, legume ( tomate, vinete, castraveti, varza, ardei, pepeni, radacinoase) ,capsuni,plante medicinale, etc.
•In horticultura poate fi aplicat la toate speciile de pomi fructiferi.
•In viticultura se poate aplica la toate soiurile de vita de vie.
•In silvicultura poate fi aplicat in solarii si pepiniere atat la inradacinare cat si la dezvoltarea aparatului foliar asigurand o crestere rapida a arborilor si arbustilor.
•In floricultura poate fi folosit ca fertilizant foliar in culturile de plante ornamentale si flori atat pentru specii floricole anuale cat si pentru specii floricole perene , plantele devenind mai rezistente la stres , boli si daunatori.

In toate cazurile conduce la cresterea productiei cu pana la 35%, in functie de gradul de fertilizare, intretinere - irigare si a soiurilor cultivate.
Diferentele mari de sporuri depind si de variabilitatea climatului si de fertilitatea diferita a solului.

Cresterile cele mai mari de productie s-au obtinut in urma studiilor realizate in perioada anilor 2009-2011 in cadrul Facultatii de Stiinte Agricole Iasi, unde la soiul BOEMA sporurile de productie au fost chiar de o maniera spectaculoasa ,cresterea fiind cu 47,7% mai mare fata de martor.

Insemnate sporuri de productie au fost obtinute si de catre Institutul National De Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului (ICPA Bucuresti) in urma testarii biostimulatorului ASFAC BCO-4 in anul 2012,obtinandu-se urmatoarele rezultate:
- porumb soiul Pioneer PR 35 F crestere 28,3 % (fara fertilizare de baza)
- floarea soarelui soiul favorit crestere 33,3 % (fertilizare de baza cu N80 P2 O5 80kg/ha)
- tomate soiul Belladonna crestere 5733 kg/ha fata de martor (fara fertilizare de baza)

Alte rezultate obtinute in urma utilizarii biostimulatorului ASFAC BCO-4 le puteti vedea pe sit-ul asfac.ro, sectiunea rezultate.

IMPORTANT:
Aplicarea biostimulatorului poate fi efectuata fara a necesita cheltuieli suplimentare, in sensul ca acesta poate fi introdus in solutia de ierbicidare sau cu ocazia altor tratamente.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…