Partíja / The Game

Jaka Berger / Andraž Magajna / Matej Stupica

Kompozicija za strunsko mizo, paket kart, kocke in orodja
Composition for string table, card deck, dices and tools

Opis projekta:

Partíja je zvočni projekt, igra in objekt v obliki preobraženega pianina.

Na prvotno zadnjo stranico pianina (z ogrodjem in strunami) so pritrjene noge. Strune tako igrajo vlogo površine mize. S tem inštrument oziroma zvočni objekt pridobi značaj mize, pohištva, funkcionalnega objekta našega vsakdana.

Ime Partíja izhaja iz slovenskega pogovornega izraza za besedo igra. Slovenski jezik ne pozna distinkcije med play, ki pomeni vstopanje v kožo nekoga ali nečesa, ter game, ki praviloma označuje strukturno in časovno kompleksnejše dejavnosti. Partíja se kot igra navezuje na slednjo (game). Partija je igranje z veščinami, znanji in naključji znotraj časovnih in prostorskih meja. Je okrepljen prostor izražanja.

Prvi performans na preobraženem pianinu bo igranje namizne igre. Elementi tokratne igre so karte, ki določajo orodje (zvočilo) in prostorsko koordinato opravila, ter kocke, ki bodo narekovale število dogodkov med posameznimi menjavami. V prvi Partíji bodo sodelovali trije igralci, ki bodo zvočno sliko ustvarjali z različnimi zvočili vsakdana. Z njimi bodo posegali na namizje - strune, ozvočene s kontaktnimi mikrofoni.

mariboring.blogspot.com/

facebook.com/mariboring.muzika?fref=ts

matejstupica.net

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…