31/10/2013 — Ki s'Incendia. Un Cap sense Món
Txuma Sánchez, artista visual, Barcelona.
→ En aquesta selecció de peces es mostren treballs de diferents creadors que van a la trobada de la realitat, i que, des de la crítica, la ironia o l'observació, revisen en relació amb l'arquitectura, la història o l'organització política i econòmica, alguns aspectes de la nostra construcció del social.
La figura del llibre o l'imprès com a contenidor tradicional de certesa és presentada aquí, a través d'algunes d'aquestes peces, en un sentit proactiu envers la realitat. Molts d'ells són treballs que parteixen de l'experiència «d'altres», o bé de l'experiència «sobre altres», i que actuen com artefactes activats en l'esfera pública o derivats directament d'ella.
Utilitzant com a mirall les incisives diatribes sobre el seu temps d'Elias Canetti i Don DeLillo, a Auto de fe (1935) i Cosmópolis (2003), respectivament, ens acostem al terreny de la realitat de la mà de vuit edicions ben diferents, que ratifiquen en els seus plantejaments una ineludible actitud d'interpel·lació al comunitari, equipada de mordacitat, agudesa i astúcia.
31/10/2013 — Kien se Incendia. Una Cabeza sin Mundo
Txuma Sánchez, artista visual, Barcelona.
→ En esta selección de piezas se muestran trabajos de diferentes creadores que van al encuentro de la realidad, y que, desde la crítica, la ironía o la observación, revisan en relación con la arquitectura, la historia o la organización política y económica, algunos aspectos de nuestra construcción de lo social.
La figura del libro o el impreso como contenedor tradicional de certeza es presentada aquí, a través de algunas de estas piezas, en un sentido proactivo para con la realidad. Muchos de ellos son trabajos que parten de la experiencia «de otros», o bien de la experiencia «sobre otros», y que actúan como artefactos activados en la esfera pública o derivados directamente de ella.
Utilizando como espejo las incisivas diatribas sobre su tiempo de Elias Canetti y Don DeLillo, en Auto de fe (1935) y Cosmópolis (2003), respectivamente, nos acercamos al terreno de lo real de la mano de ocho ediciones bien diferentes, que refrendan en sus planteamientos una ineludible actitud de interpelación a lo comunitario, equipada de mordacidad, agudeza y astucia.