Vandaag stond een gevarieerde dag van 90 km op het programma. Om 6:30 werd het ontbijt geserveerd in de Travellers Lodge. De Franschhoekpass werd door alle deelnemers prima verteerd. Wat een schitterende berg met vergezichten over het toch al glooiende landschap. In sneltreinvaart naar beneden en daar startte een mooie tocht langs water, klimmen en dalen. Rond de middaglunch waren er helaas problemen met een permissie.

Het goede nieuws was dat wij er als team zo professioneel uitzagen dat de verkeerspolitie dacht dat het ging om een sportevenement. Voor zo’n sportevenement is een permissie nodig en deze was niet beschikbaar. Met als reden dat het ging om een tourevenement. Alom spraakverwarring met als eindresultaat een laatste 25 km in de bus met de fietsen op de trailer in plaats van fietsen door de semiwoestijn. De onduidelijkheden zijn uiteindelijk opgelost en morgen kan met gerust hart worden gestart. De wijnproeverij startte daarom wat eerder dan gepland, er kon worden gezwommen in heerlijk verkoelend water en met name worden genoten van een gigantisch mooi uitzicht. Als een dag eenmaal tegen zit komt er altijd nog een andere tegenvaller.

Vanuit Nederland kreeg de Tour for Talent! karavaan te horen dat de website “plat” lag. We hadden de eer om door een D-DOS aanval getroffen te worden. Excuses voor het ongemak.

Audio: Go Back To The Zoo - Electric
Video: Mauflits Fotografie

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…