Live stream registratie - Woensdag 13 november 2013
debalie.nl/agenda/programma/arnon-grunberg-ontmoet-fred-teeven/e_9132898/p_11033556
Foto's: facebook.com/media/set/?set=a.771204876228273.1073741882.259613427387423

UPDATE
Het programma op deze avond is geen debat of 'Asieldebat' en is ook nooit zo door De Balie aangekondigd. De serie 'Grunberg Ontmoet...' is een gesprekkenreeks in De Balie waar Arnon Grunberg mensen ontmoet, zoals de titel wellicht verraadt. Grunberg ontmoet in deze aflevering Fred Teeven en gaat met hem in gesprek. Vervolgens zijn er anderen bij gezocht om als extra gesprekspartner deel te nemen. Dat staatssecretaris Teeven bij nader inzien niet met een van deze genodigden aan tafel wil betreuren wij (maar we kunnen iemand moeilijk dwingen om met iemand aan tafel te zitten) en het is natuurlijk geen aanleiding om het programma 'Grunberg ontmoet Teeven' af te blazen. Na het gesprek kan het publiek vragen stellen, zoals in iedere aflevering van de serie.

Gesprek
Fred Teeven (VVD) bevond zich dit voorjaar in het Kamerdebat over het overlijden van de asielzoeker Alexander Dolmatov, in een benarde positie. Mede door de daaropvolgende discussie binnen coalitiepartner PvdA, heeft Fred Teeven aanpassingen aangekondigd m.b.t. de strafbaarstelling van illegalen.

Arnon Grunberg spreekt met Fred Teeven (staatssecretaris van Veiligheid en Justitie), Carolus Grütters (Onderzoeker migratierecht Radboud Universiteit) en Hein de Haas ((co-directeur, International Migration Institute, Oxford University en professor Migration and Development, Maastricht University) over de staat van het Nederlandse asielbeleid, en onder andere over de vraag of de problematiek met betrekking tot asielzoekers niet eerder als arbeidsmigratie zou moeten worden behandeld dan als een hulpverleningsprobleem.

Over de serie
'Arnon Grunberg Ontmoet...' is een gesprekkenreeks in De Balie (2e seizoen) waarin de schrijver in gesprek gaat met prominente denkers, schrijvers en politici. Grunberg sprak onder anderen met Job Cohen, Peter Vandermeersch, Micha Wertheim en Tomas Sedlacek.

debalie.nl

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…