Op 26 november 2009 vond in Arnhem, op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de jaarkijkse DHO netwerkdag plaats. Elk jaar wordt een ander hoofdthema gekozen en dit jaar was het centrale onderwerp: 'samenwerken in de regio aan duurzame ontwikkeling'.

Deze video laat de presentatie van mevrouw drs. Elies Lemkes-Straver zien. Zij bespreekt in haar uiteenzetting de activiteiten van Stichting Brainport, een samenwerkingsverband tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden welke in een straal van zo'n twintig kilometer rond Eindhoven gelokaliseerd zijn.

Bio Elies Lemkes-Straver
Drs. Elies Lemkes-Straver (1957) Studeerde in 1981 af aan de Rijksuniversiteit Utrecht in de economische geografie der stedelijk industriële landen. Vanaf 1 april 2006 functioneert zij in de rol van programmadirecteur van de stichting Brainport. En per 28 december als directeur van de werkmaatschappij van de stichting. Brainport is Zuidoost-Nederland, met de stad Eindhoven en 20 omliggende gemeentes als kern. In de stichting Brainport werken bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid samen aan de doorontwikkeling en het ten uitvoer brengen van het Brainport-programma: “de Brainportnavigator 2013,Lissabon voorbij!”. Sinds 1 februari 2009 is Drs. Elies Lemkes-Straver voorzitter van de tweehoofdige directie van NV REDE en Brainport Operations BV, de bedrijven die aan het fuseren zijn tot een ontwikkelbedrijf ‘nieuwe stijl’: Brainport Development. Brainport Development is het ontwikkelbedrijf van de Brainport regio, een internationale speler met een regionale verankering die de door de stichting Brainport uitgezette strategie tot uitvoering brengt. Ze zich daarbij op de domeinen basics, business, people en technology en focust op de sectoren Hightech systemen & materialen, Automotive, Lifetec, Design en Food. Brainport Development functioneer als facilitator, initiator, ontwikkelaar en uitvoerder.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…