TUNDRA TROUT på Facebook er en infoside for fluefiskere som er påmeldt eller ønsker å reise til Russland og Kola for å fiske i ørretens Mecca!

Alt fiske er Catch&Release. Det er nok en av grunnene til at fangstene i elvene er gode. Det er ikke uvanlig med 80-100 ørreter over 1 kilo pr. gruppe, heller normalen kanskje ;-) Snittvekt på ørretene ligger på ca. 2 kilo. Hvert år tas det flere fisk på 5 kilo. I Norge spiser slike ørreter sjeldent fra overflaten. På Kola tar vi de på tørrflue! Området og elvene vi fisker i representerer kanskje verdens beste ørretfiske, med tanke på størrelse, populasjonstetthet og villighet for å stige til tørre fluer.

Reisene arrangeres av det russiske firmaet Northern Rivers Company. Som en av flere gruppeledere i Norge tar jeg med grupper på inntil 6 fiskere på den russiske tundraen.

Ny reise er satt opp i 2015. I utgangspunktet er denne fullbooket. Reiser settes opp fortløpende. Dersom du ønsker å delta på en av mine reiser sender du meg en mail. Oppdatering på våre turer er å finne på Tundra Trout på Facebook.

Man behøver ikke være ekspert for å delta på dette fisket. At du fisker med flue er en forutsetning. En viss erfaring med elvefiske er en stor fordel, men ting læres ;-)

Mange som reiser til tundraen første gang kan oppleve "fisketørke". I slike tilfeller kan en gruppeleder gi råd om fluevalg, fiskemetoder og hotspots. Som gruppeleder vil jeg ikke "henge" over skuldra di med mindre du spør :-)

Tundra Trout er forøvrig en lukket gruppe på Facebook.

facebook.com/groups/198847083524815/

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…