07/02/2014 — Tot, tot, tot és als llibres
Roberto Vidal, comissari i disenyador gràfic, Madrid.
→ El poeta i crític francès Stéphane Mallarmé va escriure fa més d’un segle: tot el món sembla existir per tenir el seu final en un llibre. El llibre és per excel·lència un objecte fàcil d’intercanviar i de transportar. Un viatge, amb els seus desplaçaments en el temps i l’espai, pot ser la manera perfecta per emmarcar una història. Viatges, rutes, històries, recerques i aventures és el que trobem en les nou publicacions seleccionades, amb les quals podem fer un recorregut geogràfic pel que és real, però també per la imaginació. Quina descripció és més precisa? La que es deixa veure o la que permet imaginar?
«Tot, tot, tot és als llibres» pretén llançar interrogants sobre la societat actual, proposar alternatives, buscar noves representacions o altres possibilitats d’allò real. Es tracta d’un al·legat contra aquell futur distòpic que plana sobre els nostres caps, utilitzant la imaginació com a mitjà per crear altres mons possibles. Sabem que cap canvi no passa sense haver estat pensat abans: utilitzem els llibres, el mitjà menys impositiu per transmetre informació d’una font a una altra, d’accés voluntari i gaudi individual, per arribar al lloc en què es xifren els nostres somnis i desigs.
07/02/2014 — Tot, tot, tot és als llibres
Roberto Vidal, comisario y diseñador gráfico, Madrid.
→ El poeta y crítico francés Stéphane Mallarmé escribió hace más de un siglo: “todo el mundo parece existir para dar al final en un libro”. El libro es por excelencia un objeto de fácil transacción y transporte. Un viaje, con sus desplazamientos en el tiempo y en el espacio, puede ser la manera perfecta para enmarcar una historia. Viajes, rutas, historias, búsquedas y aventuras encontramos en las nueve publicaciones seleccionadas, con las que podemos realizar un recorrido geográfico por lo real, pero también por la imaginación. ¿Qué descripción es más certera? ¿La que se deja ver o la que permite imaginar?
«Todo, todo, todo está en los libros» pretende lanzar interrogantes sobre la sociedad actual, proponer alternativas, buscar nuevas representaciones u otras posibilidades de lo real. Se trata de un alegato contra ese futuro distópico que planea sobre nuestras cabezas, utilizando la imaginación como medio para crear otros mundos posibles. Sabemos que ningún cambio ocurre sin haber sido pensado antes: utilizamos los libros, el medio menos impositivo para transmitir información de una fuente a otra, de acceso voluntario y disfrute individual, para llegar al lugar donde se cifran nuestros sueños y deseos.