Што ни се случува? Наспроти најсофистицираната медицинска технологија што некогаш светот ја познавал, поболни сме од било кога порано во секој смисол.

Двајца од троица имаат вишок килограми. Дијабетесот се шири рапидно, посебно помеѓу помладите. Половина од нас земаат барем по еден лек на рецепт. Кардиоваскуларните болести, ракот и мозочните удари се водечките причини за смртност, иако милијарди се трошат на годишно ниво во справувањето со овие состојби. Милиони страдаат од еден куп дегенеративни болести.

Можно ли е да постои едно единствено решение за сите овие проблеми на денешницата? Решение толку сеопфатно, а сепак толку едноставно, што зачудува фактот дека повеќето од нас го сметаат за несериозно.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…