Het is weer tijd voor wat beweging. Vandaag gaan we sporten met een pan, natuurlijk onder de bezielende begeleiding van onze favoriete sportleraar: Arie Boomsma.

Gymmen met een pan. Dat kan dus gewoon. Zorg wel dat je er eentje uitkiest die niet al te zwaar is. Daar zit namelijk nogal wat verschil in.

Basis
Als je elke week meegymt, ken je inmiddels een paar basisoefeningen waarmee je benen, schouders en armen traint. Die doen we ook weer met de pan. Zorg dat je lekker veel herhalingen maakt, zo werk je aan je verbranding en mooie, slanke spieren.

Core
Die oefening met dat ene been op de pan is lastig. Een oefening voor je core. Belangrijk is dat je goed blijft ademen. Als je deze oefening elke week een paar keer probeert, wordt hij steeds makkelijker. En juist als je dreigt te vallen, pak je die spieren in je core goed aan, dus blijf het proberen!

Wokpan
Tip: begin met een steelpannetje en werk je weg omhoog. Om de zoveel weken iets zwaarder, tot je de oefeningen uiteindelijk met een gietijzeren wokpan kunt doen.

Twitter
Ga jij met de oefeningen van Arie aan de slag? Laat ons via Twitter en hashtag #gymmenmetarie weten hoe het gaat.

lindanieuws.nl

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…