Echt Waar vertelt het verhaal van Johan (22), een jongen die op het punt staat z’n eerste film te maken. Maar wanneer hij op zoek gaat naar zijn hoofdrolspeler, raken de realiteit en de fictie van zijn film door elkaar.

Johan wordt hij op slag verliefd op Sarah als hij haar in een commercial voor ‘Vla, met Prik’ ziet. Als de zoektocht naar haar begint, blijkt dit lastiger dan gedacht; zijn moeder aast namelijk ook op deze rol. Johan ziet dit niet zitten, omdat zijn moeder altijd een type’tje speelt en daardoor nooit echt is. Maar is Sarah wel zo echt als Johan wil?

Echt Waar gaat dieper in op het feit dat wij als consument dagelijks te maken hebben met een mix van fictie en non-fictie. Alles wat wij in films, reclames en advertenties zien is een wereld die eigenlijk ver van ons afstaat; de fictieve wereld. Maar deze wereld kan niet bestaan zonder de echte wereld en daarom komen ze elkaar wel eens tegen. Hoewel we soms nog zo goed denken het onderscheid tussen deze werelden te kennen, weet de liefde ons blind genoeg te maken dat wij alles voor waar aan nemen.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…