HKU Studium Generale: 5 mannen: Hans den Hartog Jager, 5 maart 2014
'Meer macht: de invloed van kunst op de wereld'

Hans den Hartog Jager (1968), kunstcriticus en schrijver, werkt voor diverse bladen en uitgevers, treedt op als interviewer en recensent voor radio en televisie, was kunstredacteur bij NRC Handelsblad, publiceerde Verf (nieuwe editie 2011), een bundel interviews met hedendaagse Nederlandse schilders. In 2008 kwam Dit is Nederland in tachtig meesterwerken uit, een rijk geïllustreerd boek waarin hij de belangrijkste schilderijen uit de Nederlandse kunstgeschiedenis toelicht.

Den Hartog Jager werkte mee aan diverse boeken en catalogi, waaronder monografische publicaties over Rob van Koningsbruggen, Ger van Elk, Marc Mulders, Maria Roosen, Job Koelewijn, Koen Delaere, Robert Zandvliet, Tom Claassen, Renie Spoelstra, Hans Eijkelboom en de tentoonstelling Leve de schilderkunst! in de Kunsthal in Rotterdam.

Op dit moment werkt Hans den Hartog Jager aan de tentoonstelling ‘Meer Macht’ in de Fundatie in Zwolle. Voor een belangrijk deel gaat deze tentoonstelling ook over engagement. Daarbij verschijnt ook een groot essay, met als titel ‘Het streven’ over hetzelfde onderwerp.

hansdenhartogjager.nl
facebook.com/HKU.studiumgenerale

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…