Ruim 2,5 jaar heeft het geduurd voordat de documentaire O13 Still on Patrol klaar was. Tweeënhalf jaar waarin de documentaire makers de zoektocht naar de verdwenen onderzeeboot volgden, spraken met vele nabestaanden en probeerden een antwoord te vinden op de vraag: Wat is er met de O13 gebeurd?

Op 14 mei was er een speciale voorvertoning voor de nabestaanden die in de film hun verhaal vertellen, mensen die betrokken waren bij de diverse expedities, sponsoren, pers en relaties. Speciale gasten waren onder andere voormalig minister president Piet de Jong, vice-admiraal Borsboom en omroepdirecteur Jan Slagter.
De documentaire vertelt het verhaal van de zoektocht naar het wrak, belicht de verschillende theoriën over het verdwijnen van de O13, maar is toch vooral het verhaal van de zoektocht die vele nabestaanden hebben om, zoals Koen Laan het in de documentaire verwoord “gemoedsrust te hebben”.

De documentaire wordt op 8 juni uitgezonden, om 19:15 uur op Nederland 2. Voor de liefhebbers is er vanaf 8 juni ook een DVD beschikbaar met veel extra bonusmateriaal. Een must have die binnenkort via deze website is te bestellen! Deze DVD werd op 14 mei door Jan Slagter overhandigd aan vice-admiraal Borsboom en Piet de Jong.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…